banner

Lysløyper til alle

IF Eiker Kvikk er et av idrettslagene som Øvre Eiker Energi sponser med strøm til lysløypene. Det kommer flere enn medlemmene til gode. Nå er skisesongen over for i år, men det er bare å glede seg til en ny vinter med lys i løypene!

Øvre Eiker Energi eies av Øvre Eiker kommune. Sånn sett kan man faktisk si at alle innbyggerne i kommunen eier en liten del av selskapet. Overskuddet går direkte til eieren som bidrar til videreutvikling og drift av skole, helse og velferdsløsninger.

Øvre Eiker Energi sponser også idrettslag og kulturtiltak, blant annet IF Eiker Kvikk. Den tradisjonsrike idrettsforeningen med tilhold på Semsmoen nærmer seg 100-årsjubileum, nærmere bestemt om fem år.

 

Lys i lysløypa hver dag – takket være Øvre Eiker Energi AS

Tone Nordli er leder i IF Eiker Kvikk. Hun forteller at de er et fleridrettslag med fokus på bredde. De tilbyr aktiviteter som fotball, friidrett, sykkel og ski. I tillegg har de trimgruppe og skiskyttergruppe. Sistnevnte har ingen aktive i dag, men tilbudet er der.

– Tilknytta anlegget vårt på Semsmoen har vi ei lysløype som blir mye brukt, både av våre medlemmer, men også mange andre, sier Tone. I vinter har det strømmet på med folk som vil benytte seg av lysløypa i vintermørket.

Selv bruker IF Eiker Kvikk bare lysløypa til organisert aktivitet fire timer i uka. Men det betyr ikke at det er mørkt resten av uka – tvert om.

– Takket være Øvre Eiker Energi, som sponser strøm til lysløypa, kan vi ha på lysene hver kveld hele vinteren, også i helgene.

– Det hadde vi ikke hatt mulighet til om vi ikke fikk sponset strømmen, da det ville gitt oss en strømregning på rundt 60.000 kr. Øvre Eiker Energi sponser også strømforbruket til to andre lysløyper som vi er deleier i, sammen med henholdsvis Hokksund Idrettslag og Vestfossen Idrettsforening, forteller Tone.

 

Viktig for folkehelsa

Tone Nordli mener den gode tilgangen på lyssatte skiløyper er et viktig bidrag til god folkehelse og friskliv. I Øvre Eiker kommune bor det nesten 20.000 mennesker. 650 er medlem av IF Eiker Kvikk, altså bare en liten brøkdel. Tone forteller at «folk flest» bruker lysløypa på Semsmoen mye mer enn det idrettsforeningen selv gjør.

– Mosjonister, familier – alle bruker løypene. Her er det folk hver dag. Jeg tror dette er et viktig tilbud i et folkehelseperspektiv. En av løypene er dessuten uten skispor, slik at den også brukes av folk som går til fots, sier hun.

 

Gir tilbake til innbyggerne

– Vi setter stor pris på at Øvre Eiker Energi sponser strømmen i lysløypene. Vi har et fantastisk godt samarbeid, og lysløypene er et eksempel på at når vi bruker den lokale strømleverandøren, kommer det oss til gode igjen, sier Tone.

Dette er også noe av grunntanken til Øvre Eiker Energi – å gi noe tilbake til innbyggerne. Jo flere som bruker den lokale strømleverandøren, jo mer kan de gi tilbake gjennom ulike støtteordninger til kultur, idrett og opplevelsestiltak. Tiltak som bidrar til et levende og godt lokalsamfunn i Øvre Eiker.

 

Klar oppfordring

– Jeg vil oppfordre alle til å tenke over dette før de inngår strømavtale med et firma som ikke har noen tilknytning til kommunen vår. Hvis den dagen kommer, da vi ikke har en slik avtale med Øvre Eiker Energi, blir lyset slukket. Vi oppfordrer derfor alle til å bruke den lokale strømleverandøren, slik at de kan fortsette å bidra til lokalsamfunnet, sier Tone.

 

Takk for årets skisesong

IF Eiker Kvikk og Øvre Eiker Energi sier takk for årets skisesong – og ønsker velkommen igjen til lyssatte ski- og fotturløyper også neste vinter!