banner

Vinner av Distriktsenergis teknologi og innovasjonspris 2021 – Øvre Eiker Energi

DNV pekte på fem nominerte selskaper som potensielle vinnere av årets teknologi og innovasjonspris. Til slutt var det Øvre Eiker Energi som stakk avgårde med prisen. Distriktsenergi gratulerer.

DNV la vekt på følgende i sin begrunnelse

I sin begrunnelse for at prisen i år skulle gå i retning Øvre Eiker Energi opplyser DNV blant annet følgende; 

«Øvre Eiker Energi har flere prosjekter gående som inkluderer forskjellige virksomhetsområder og teknologier. De har en fantastisk bredde og fart på innovasjonsprosjektene, og starter opp prosjekter på eget initiativ og følger opp i gode samarbeid med partnere.
De har utviklet et system i samarbeid med Convival for overvåkning av vannkraftverk, som har markedspotensial og kan selges videre. I tillegg har de tatt i bruk optimert kjøring for å utnytte all kraft i vannføringen og redusere vanntap.
Effektivitet står også sentralt i driften. Øvre Eiker Energi har laget et system i samarbeid med andre nettselskap som gjør det lettere for montører å få en oversikt over nettet. Montørene får direkte beskjeder for rask informasjon om hendelser, og har mulighet til å gi informasjon raskt til kundene. De har en lansert en app for elbillading, der ladingen er optimalisert mot strømprisen. Dette er utført i samarbeid med True Energy. 
Øvre Eiker Energi har fokus på kunderelasjoner og deres partner, det norske teknologiselskapet Fuse, utvikler en ny app for kundekontakt, i tillegg til at de har lansert en chatbot for kundeverving».

Les mer her: Vinner 2021 - Øvre Eiker Energi AS