banner

Fibernett og valgfrihet?

Går det mot åpning av fibernettene og valgfrihet? Trolig gjør det det skal vi tro analytikere og regulatoriske myndigheter i landet.

Går det mot åpning av fibernettene og valgfrihet?

Kronikk: Trolig gjør det det skal vi tro analytikere og regulatoriske myndigheter i landet. Telenor er allerede regulert for at andre skal få tilgang, mens resten av bransjen har vært avventende. Ikke så unaturlig egentlig da aktørene de siste 20 -30 årene har investert 30 -50 milliarder kroner for at Norge skulle få et høyverdig bredbåndsprodukt. Da er det også viktig at de får avkastning på investert kapital selvsagt. Spesielt når vi tenker på at de fleste nettaktørene er direkte eller indirekte eiet av kommuner, eksempelvis gjennom lokale energiselskap.

Men nå er det mye som er i ferd med å endre seg. Folk flest ønsker å kunne velge sin egen leverandør av innhold, uten til stadighet og måtte grave opp vei og hage for å få enda et nett inn til huset. Det koster mellom 20- og 30.000 kroner per husstand. Da er det temmelig meningsløst å grave en gang til når det allerede ligger et moderne nett i bakken med nøyaktig de samme egenskapene. 

Denne endringen vil naturligvis ikke skje over natten, men bare det at bransjen i det stor og hele er enige om at dette kommer til å skje og at det jobbes konkret med dette fra de fleste aktørene er et sterkt signal.

Vi i Øvre Eiker Fibernett støtter tankegangen, og jobber kontinuerlig for at kundene i Øvre Eiker kommune skal få så gode opplevelser som mulig både hva gjelder av innhold, stabilitet, ytelse og kundeservice. Vi følger derfor svært godt med på utviklingen i bransjen for at vi nettopp skal kunne innfri kundeønskene så godt vi kan. Siden 2010 har vi bygget fibernett til nesten hele kommunen, og ut fra ovennevnte går vi og resten av bransjen inn i en ny tid eller et skifte om du vil.

Les hele kronikken her