banner

Bli bedre kjent med oss som jobber i fornybarnæringen - leder praten

Bli bedre kjent med oss som jobber i fornybarnæringen. Arne Hanto Moen er administrerende direktør i Øvre Eiker Energi. Vi har vært en lokal hjørnestensbedrift i mer enn 100 år.

Hva opptar ditt selskap mest for tiden?

Vi er et lite selskap som driver med mye forskjellig innenfor fire forretningsområder, nett, fiber, kraftproduksjon og strømsalg. Vi fokuserer på effektiv lønnsom drift, utvikling av nye digitale tjenester samt å beholde og kapre nye kunder, og samarbeid med en rekke partnere rundt oss. Vi har akkurat utviklet software for overvåking av våre vannkraftverk, software for å utbedre feil i nettet raskere, samt et nytt samhandlingssystem for å bedre samarbeidet internt i bedriften.

Hvordan får vi hele Norge på strøm?

Det meste kan elektrifiseres og det går heldigvis i riktig retning. Jeg er optimist. Økte CO2-avgifter er nøkkelen for å få faset ut fossile utslipp. Norge har store mengder fornybar kraft og kan bygge ut mye mer sol og i tillegg til å fornye vannkraften og bygge ut offshore vind. Digital styring av for eksempel lading vil gjøre at vi kan unngå for høy effekt på samme tid og holde reinvesteringene i nettet på et fornuftig nivå.  

 

Hva er du mest stolt av å ha fått til de siste årene?

Jeg begynte som leder i Øvre Eiker Energi etter en opprivende salgsprosess som endte med at selskapet ikke ble solgt. Vi har klart å skape et godt miljø for utvikling av selskapet på egne ben, og vi har god lønnsomhet og mange spennende nye prosjekter. Til tross for utfordrende tider som et relativt lite selskap, har vi vist at man kan få til mye spennende bare man har flinke folk.    

Les mer her: Energi Norge