banner

Ukens strømsparetips - uke 8

Det er deilig med et langt bad eller en varm dusj. Men beregninger viser at om du bruker 5 minutter i dusjen i stedet for 15 vil strømforbruket synke med 700 kWt i året. Les ukens strømsparetips om dusj og bad:

• Det går med enorme mengder varmt vann når man fyller et badekar. I gjennomsnitt bruker en person rundt 70–100 liter varmt vann daglig. Dette innebærer et strømforbruk på ca. 3–5 kWt daglig som tilsvarer rundt 1100–1800 kWt i året.

• Ved å bytte fra vanlig dusjhode til et sparedusjhode, kan du minske forbruk av strøm med opptil 70%. Da går du gjerne fra utslipp på 14-16 liter i minuttet til 5-7 liter i minuttet. Med dagens sparedusjhoder blir dusjopplevelsen i stor grad den samme.

• Bytt pakninger på dryppende kraner. Undersøkelser viser at en kran som drypper ofte kan forbruke kraft for rundt 700 kWt i året. Dette tilsvarer igjen rundt 500 kroner i året dryppende bort.


• Hvis du selv kan styre temperaturen på varmtvannet anbefaler vi at temperaturmåleren ligger på 60 °C. Temperaturmåleren må aldri under 55 °C da det kan oppstå salmonella bakterier.

 

https://stromvalget.no/sparetips